Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.finngen.fi ja on laadittu 22.9.2020 ja päivitetty 09.11.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio. Kaikki auditoinnissa havaitut kriittiset virheet on korjattu. Liitetiedostojen saavutettavuuteen liittyvät parannustoimet ovat käynnissä.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

www.finngen.fi -verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) vaatimusten mukainen.

Ei-saa­vu­tet­ta­va si­säl­tö

  1. (WCAG 1.1.1) Joidenkin liitetiedostojen kuvista ja kaavioista puuttuu alt-tekstejä.
  2. (WCAG 1.3.1) Otsikkotasojen käytössä on puutteita: joillakin sivuilla jokin otsikkotaso puuttuu.
  3. (WCAG 1.3.1) Liitetiedostoissa (toimisto-ohjelmat, PDF-tiedostot) on ruudunlukijakäyttöä hankaloittavia ongelmia, esimerkiksi rakenne puuttuu ja taulukoissa on puutteita.

Si­vus­tol­la on si­säl­töä, joka ei kuu­lu lain­sää­dän­nön pii­riin

  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. docx, pdf), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • videotallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020
  • käyttäjien sosiaaliseen mediaan tuottamaa sisältöä.

Olem­me si­tou­tu­neet di­gi­pal­ve­lui­den saa­vu­tet­ta­vuu­den pa­ran­ta­mi­seen

Kevään 2020 aikana sivuston saavutettavuus on auditoitu ja merkittävä osa auditoinnissa ilmenneistä teknisistä puutteista on korjattu. Parannuksia tehtiin mm. navigaatioon, kontrastiin ja fonttikokoihin liittyen. Kuviin on lisätty mahdollisimman informatiiviset alt-tekstit. Liitetiedostojen saavutettavuuteen liittyvät parannustoimet ovat käynnissä.

Huomasitko saavutettavuusongelman sivustollamme?

Voit antaa saavutettavuuspalautetta sähköpostitse finngen-info@helsinki.fi.  Otsikoi viestisi (Saavutettavuuspalautetta) ja kerro viestissäsi, mistä sivusta ja millaisesta ongelmasta on kyse. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Finngen.fi-verkkosivujen saavutettavuudesta ja palautteen käsittelystä vastaa Helsingin yliopiston FinnGen-tutkimusryhmä.

Taytäntöönpanomenettely

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000