Uusi erä FinnGen-hankkeen tuloksia avattu laajalti hyödynnettäväksi

Kesäkuun alussa 309 000 suomalaisen tutkimusaineistoon perustuvat geneettiset tutkimustulokset avattiin vapaasti kansainvälisen tutkimusyhteisön käyttöön.
Valkovuokkoja ja teksti "FinnGen Data Freeze 7 results now available".

FinnGen-tutkimuksen lähtökohtana on suomalaisen väestön genomi- ja terveystietoon perustuvien biolääketieteellisten löydösten määrän maksimointi. Tavoitteenamme on, että tutkimuksemme tulokset hyödyttäisivät tulevaisuudessa mahdollisimman monien ihmisten terveyttä, niin Suomessa kuin muuallakin.

Uusi tulosaineisto julkaistaan vuoden viiveellä siitä, kun FinnGen-hankkeen tutkijat ovat saaneet aineiston analysoitavaksi. Nyt julkaistut tulostiedostot perustuvat yli 309 000 suomalaisen biopankkitutkimukseen osallistuneen henkilön koodattuun tutkimusaineistoon. Tulokset kattavat yli 3000 erilaista sairausmuuttujaa. Ne eivät sisällä yksilötason tietoa.

Ensimmäinen erä FinnGen-hankkeen tutkimustuloksia julkaistiin tammikuussa 2020 ja uusia tulosaineistoja on  julkaistu puolen vuoden välein. Tähän mennessä tulosaineistoja on ladannut jo lähes 1900 tutkijaa ympäri maailman.

Tuloksiin pääsee tutustumaan tarkoitusta varten luodulla FinnGenin selaintyökalulla. Lisäksi tulostiedostot ovat ladattavissa ilmaiseksi jatkotutkimuksia varten. Lisätietoja löytyy "Hyödynnä tuloksia" sivultamme.