Janssen ja Maze Therapeutics liittyivät FinnGeniin
Laajassa suomalaisessa julkisen ja yksityisen sektorin yhteisessä FinnGen-geenitutkimushankkeessa on nyt mukana jo 11 kansainvälistä lääkeyritystä Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson –konsernin ja Maze Therapeuticsin liityttyä mukaan.
FinnGen-hankkeen tutkimustuloksia avattu vapaasti hyödynnettäväksi
Ensimmäinen erä FinnGen-hankkeeen tutkimustuloksista on nyt vapautettu tiedeyhteisön laajasti hyödynnettäväksi. Tuloksiin pääsee myös tutustumaan graafisen käyttöliittyman välityksellä.
Biopankkinäytteitä
Tämä teksti on julkaistu alunperin Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Viikon Juttu -blogissa 18. marraskuuta.
Jaakko Lähteenmäki
FinnGen-hankkeen neljäs yrityksille suunnattu info- ja keskustelutilaisuus järjestettiin keskiviikkona 4.12.2019 klo 12-15. 
kiitos
FinnGen-tutkimushanke on saavuttanut tärkeän välietapin. Näytekeräystä koordinoiva Helsingin Biopankki raportoi elokuussa, että hankkeen käytettävissä olevien näytteiden määrä on ylittänyt 300 000.
Tutkimuksessa sekvensoitiin noin 20 000 suomalaisen näytteet
Uudessa suomalaisaineistoon pohjautuvassa geenitutkimuksessa löydettiin 26 aiemmin tuntematonta sydän- ja verisuonitautien sekä metabolisen oireyhtymän riskitekijää.
Syksyinen Helsinki
Seuraava FinnGen Face-to-Face kokous järjestetään Helsingissä 11 - 12 syyskuuta. 
Lääketieteellinen tutkimus esillä SuomiAreenassa
FinnGenin tieteellinen johtaja Aarno Palotie osallistui useaan SuomiAreena 2019 -tapahtumaan.
FinnGen esillä Duodecimin biopankkiteemanumerossa
Saimme ilon kirjoittaa artikkelin FinnGen-tutkimuksen lupauksista DUODECIM-lehden biopankkiaiheiseen teemanumeroon.
Fingenious
Biopankkitutkimuksen tekeminen helpottuu ja nopeutuu. FINGENIOUS (TM) -palvelun avulla selviät yhdellä esiselvitys- ja luovutuspyynnöllä ja tavoitat kaikki kuusi suomalaista sairaalabiopankkia ja niiden aineistot. FINGENIOUS (TM) palvelee sekä akateemisia että yritysasiakkaita selvittämään biopankkinäytteiden ja niihin liittyvien tietojen saatavuutta.