FinnGen-tutkimushanke sai BioFinland-palkinnon

Suomen Bioteollisuus ry:n BioFinland-palkinto myönnetään joka toinen vuosi suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt bioalan innovaation, josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote, tai joka tuo toimialalle positiivista imagoa ja kansainvälistä näkyvyyttä. Vuoden 2019 palkinto on myönnetty FinnGen-tutkimushankkeelle.
BioFinland-palkinto

 

"FinnGen on kansainvälisestikin ainutlaatuinen ja mittava hanke. Se tuo näkyvyyttä suomalaiselle Life Science -osaamiselle, kasvattaa alan yritystoimintaa sekä tuo investointeja Suomeen. Uskon myös, että hankkeen pohjalta tehdään lukuisia löydöksiä, jotka auttavat kehittämään suomalaista terveydenhoitoa", toteaa Suomen Bioteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Simula.

"Olemme kiitollisia, että FinnGen-hanke saa tämän arvokkaan tunnustuksen. Kiitos projektin tähänastisesta onnistumisesta kuuluu koko laajalle FinnGen tiimille, johon kuuluu jäseniä kaikista yliopistollisista sairaaloista, viidestä suomalaisesta yliopistosta, THL:stä, Veripalvelusta ja teollisuudesta. FinnGen rakentuu vuosikymmenien epidemiologisen tutkimuksen perinteelle ja sille arvokkaalle työlle, jota Terveysalan Kasvustrategian toimijat ovat tehneet. Ilman näitä ei olisi FinnGeniä. Toivottavasti FinnGen pystyy osaltaan viemään suomalaista terveystutkimusta seuraavaan vaiheeseen, luomaan mahdollisuuksia uusille yhteistyömuodoille ja arvokkaille tieteellisille löydöksille, jotka hyödyttävät suomalaista terveydenhuoltoa ja lunastamaan sille asetettuja lupauksia", toteaa FinnGen-hankkeen tieteellinen johtaja professori Aarno Palotie.

Palkinto jaetaan ChemBio -tapahtumassa 27.3.2019 Messukeskuksessa ja sen suuruus on 5 000 €. Palkintosumman lahjoittaa Messusäätiö.

 

Lue lisää: Suomen bioteollisuus ry:n tiedote